Nederlands  Deutsch

Informatie

Welkom in de gemeentehaven van Edam! De buitenhaven van Edam is een plezierige, gezellige haven waar u helemaal tot rust kan komen en van uw vrije dagen kunt genieten. U kunt hier genieten van uitzicht over het Markermeer. Het historische centrum van Edam is op loopafstand, evenals vele attracties zoals Fort Edam. Naast de haven vindt u een prachtig zonovergoten terras, een plaats om te zwemmen en een speeltuintje.
 

In de binnenhaven van Edam kunt u genieten van een heerlijk verblijf midden in het centrum van het prachtige Edam. Bezienswaardigheden zoals de Kaasmarkt en het historische centrum van Edam bevinden zich op slechts enkele minuten lopen van uw aanlegplaats. U kunt aanmeren aan de Nieuwehaven of aan het Klein Westerbuiten. Passagiersvaart kan ligplaats nemen in de Kom aan de Keetzijde.

Direct aan het Markermeer gelegen vaart u zo via de betonning de haven binnen en vindt u aan stuurboordzijde de passantenhaven. In de invaart dient u dicht bij de pier te blijven, dus goed aan stuurboord. Let op bij het binnenvaren: de haven van Edam heeft een kleine invaart met een knik naar bakboord. U kunt na binnenvaren een mooi plaatsje uitzoeken aan de kade aan uw stuurboordzijde. Let hierbij op dat u goed aansluit op de andere schepen. U kunt desgewenst of bij drukte dubbel aanleggen. Wilt u liever in het centrum van Edam liggen? Vaar dan via de sluis naar binnen toe. U kunt een ligplaats uitzoeken voor de Baanbrug aan de Nieuwehaven. 
 

De havenmeester komt aan het einde van de middag of het begin van de avond bij u langs. Overdag is de havenmeester bezig met het bedienen van de bruggen in het pittoreske Edam. Indien u niet aan boord bent kunt u de havenmeester bellen om een afspraak te maken voor het voldoen van het havengeld: 06 22 51 52 10. Als wij u ’s avonds niet treffen voor het havengeld, maken wij u gezellig ’s morgen wakker. U kunt (bij voorkeur) pinnen bij onze havenmeesters.

 

maximale diepte: 2,0m
maximale breedte 7m
maximale lengte buitenhaven 50m. Maximale schutlengte sluis 34,20m.