Nederlands  Deutsch

Nieuws


Een mooie zomer!
17 september 2018

Tevreden kijken wij terug op een mooie zomer waarin er veel bedrijvigheid was in onze haven. Waarschijnlijk was het een combinatie van het prachtige weer en minder overlast van het wier waardoor het lekker vol was in de haven van Edam.

 

Tijdens een zomer waarin alle hitte-records verbroken worden, is voor veel mensen het water de ideale plek om vakantie te houden of even een paar dagen weg te gaan. Dat was goed te merken in onze haven: regelmatig lag de hele haven gezellig vol.

 

Van veel opvarenden begrepen wij dat de overlast van het wier afgenomen was ten opzichte van 2017. Hierdoor kunnen steeds meer boten zonder overlast de haven van Edam bereiken. Als bijdrage aan het onderzoek rondom de wiergroei in het Markermeer faciliteert de haven van Edam ook een ligplaats voor de R. V. Dreissena, onderzoeksboot van de Universiteit van Amsterdam (zie ook: https://markermeeronderzoek.wordpress.com/)

 

Niet alleen waren er veel passanten in de haven van Edam, ook waren er ongekend veel aanvragen voor een vaste ligplaats in de binnenhaven van Edam. Veel boten werden verkocht en gekocht. Kortom: het lijkt alsof er weer veel meer interesse is in het varen en het kopen van boten. Dat zien wij uiteraard graag!