Nederlands  Deutsch

Nieuws


Kaasmarkt weer open
4 juli 2016

The cheese market is back in town!

Door alle regenachtige juni-dagen lag de vraag ‘wanneer wordt het nu eens zomer?’ regelmatig op iedereens lippen. Gelukkig is er in Edam één moment waarop er geen twijfel meer over mogelijk is of het al dan niet zomer is: het begin van de kaasmarkt!

Op 6 juli komt de eerste kaasmarkt van 2016 weer naar Edam en er zullen er nog velen volgen in juli en augustus. Elke woensdag om 10.30 klinkt de karakteristieke bel die het begin van de kaasmarkt moet inluiden. Deze bel wordt elke week door een ander, prominent persoon geluidt.

In de twee daarop volgende uren vindt de kaasmarkt plaats. De kaas wordt door de boeren via het water aangevoerd, overgedragen aan de kaasdragers en aangeboden aan de handelaren. Dit prachtige historische schouwspel kan kosteloos worden aanschouwd en is voor vele toeristen uit binnen- en buitenland één van de hoogtepunten van hun bezoek aan Edam.

De kaasmarkt vindt elke woensdag 10.30 – 12.30 plaats van 6 juli t/m 31 augustus op het Jan van Nieuwenhuizenplein. Meer informatie kunt u vinden op www.kaasmarktedam.nl

 4 juli 2016